Over onze producten

Kashmir is de noordelijkste staat van India. De vele ambachten van Kashmir weerspiegelen de geschiedenis en de traditionele manier van leven. Lailas.nl respecteert deze traditionele waarden en de vaardigheden van de ambachtslieden die de beste kwaliteit leveren op het gebied van geborduurde tapijten en kussens. Tegenwoordig worden deze vaardigheden gebruikt om moderne en artistieke ontwerpen te maken veelal geïnspireerd op beroemde Europese kunstenaars. Deze unieke wollen tapijten en kussen worden door ons geïmporteerd uit Kashmir. Klik hier om onze producten te bekijken.

Hoe worden de kussens en tapijten gemaakt

De tapijten en kussens worden met de hand geborduurd volgens een eeuwenoude techniek; de kettingsteek. Het ontwerp wordt eerst geprint op de katoenen ondergrond volgens traditionele technieken. De wollen draden worden waar mogelijk met natuurlijke grondstoffen geverfd. Deze draden worden vervolgens met een haaknaald op de stof gestoken. Dit wordt al eeuwenlang gedaan in Kashmir in traditionele ontwerpen, en de laatste tientallen jaren maakt men ze nu ook in moderne ontwerpen. We gebruiken de beste kwaliteit wol en katoen. Daarom kunnen al onze producten gewassen worden in de wasmachine op een wol-wasprogramma.

Door wie worden de producten gemaakt

De tapijten en kussens worden vaak in huiselijke kring gemaakt, zowel door mannen als door vrouwen. Wij gaan meerdere keren per jaar naar India om zelf in te kopen en betalen een eerlijke prijs voor onze producten. Op geen enkel moment in de productie zijn kinderen betrokken.